The Kids 2024

I 1980 betydde hvitvasking av hår smertefull behandling med 18% vannstoff og intens sviing. Den 19-årige frisør-lærlingen Viveke Trønsdal går til verket uten respekt og 4 timer senere er jobben gjort..5 lyse hoder betaler regninga og løpet er lagt…

En av guttas støttespillere,Olav Norum, kommer opp med navnet the Kids. Nå gjenstår bare det viktigste,å lage en ny låt som de kan spille på Trøndersk.

En Januarmorgen i 1980 skjer det, i løpet av en halvtime skriver Dag og Torstein ”Forelska i Lærer’n” på gutterommet til Torstein uten helt å fatte de historiske konsekvensene..

Sangen blir sporenstreks øvd inn på kvelden med resten av bandet,Ragnar tilfører trommeriffet og Torstein får prøvd ut solo-idéen mot Sveins og Arilds akkorder. Gutta er ikke helt sikre men mener de har en ganske bra egenkomponert låt å spille på Trøndersk.

Det viser seg at de har skutt gullfuglen. Samtidig som de vinner Trøndersk Mesterskap i 1980 blir de også bedt om å komme i Nidaros Studio for å spille inn en demo. Den samme dagen er CBS’s A&R-mann Kristian Lindeman på besøk i Nidaros og han skjønner med en gang at Forelska i Lærer’n er en hit og skriver sporenstreks platekontrakt med gutta.

De går i studio senere på vinteren 1980 og spiller i sin første plate ”Norske Jenter” i løpet av 14 dager.

Tidlig på sommeren 1980 slippes singelen ”Forelska i lærer’n” på det norske markedet. The Kids begynner å bli voldsomt populære i Midt-Norge og spiller for fulle hus men gutta skjønner at hvis de skal ’breake’ nasjonalt må det mere til.
Inspirert av utenlandske band skriver de dreiebok til en videoinnspilling av ”Forelska i lærer’n”.Med hjelp av Ole Todnem som fotograf og Bandets kamerater spiller de inn denne sommeren 1980.

NRK vil vise videoen i et ungdomsprogrammet ”Videoteket” og CBS beslutter å gi ut LP’n på samme tidspunkt. Virkningen av LP-release’n og TV-visningen er vanvittig. The Kids går rett til 1.plass på alle hitlister og kommer til å selge over 100.000 plater på 3 måneder. Gutta går fra å være totalt ukjente til å bli A-kjendiser over natta.

Neste skritt i The Kids-historien er en gigantisk Norges-turné høsten 1980. Sammen med Jahn Teigens turné-manager Kjell Vold reiser de rundt i 44 byer på 48 dager og holder utsolgte konserter. Det er Beatles’-tilstander overalt hvor de viser seg og de må ofte smugles inn og ut av konsertlokalene. The Kids Fan-Klubb får flere tusen brev i uka og t-skjorter,bilder og annet selges i tusentall.

Turnéen krones med en utsolgt konsert like før jul i hjembyen Trondheim.

På vinteren 1981 skriver gutta ferdig og spiler inn oppfølger-platen ”Sønner av Norge”. I tillegg synger Dag inn både en svensk og en engelsk versjon av ”Forelska i lærer’n”. Det resulterer i 1.plass i Sverige og 1.plass på EuropaToppen. Samtidig som den nye platen slippes i Norge drar gutta på en ukes release-turné i de største byene. Det er på titusenvis med tilskuere overalt for å se på fenomenet the Kids. Turnéen følges opp med en mnd. Folkpark-turné i Sverige. Her konkurrerer the Kids med Gyllene Tider med Per Gessle i spissen om å trekke mest folk. Den svenske turnéen resulterer også i at bandet nå har blitt et veldig bra ’live-band. Det er mange som får seg en overraskelse når de hører dem på scenen.

Hjemme i Norge høsten 1981 har gutta lyst til å gjøre en klubb-turné og de spiller
mye fram mot jul. De har nå bodd oppå hverandre hver dag i 2 år og det begynner å merkes. Samtidig har Ragnar fått innkalling til Militæret og det betyr at the Kids enten må finne seg en ny trommeslager eller slutte. Valget blir det siste, gutta bestemmer seg for å slutte mens leken er god og en vinterdag i 1982 er the Kids første epoke historie.

Dag Ingebrigtsen går videre i sin karriere og starter TNT ganske umiddelbart mens Torstein Flakne bruker et år på å sette sammen sitt nye band Stage Dolls.

Ragnar og Arild begynner i bandet Lennart Gribb mens Svein Morten starter opp et PA/Lys-firma som gjennom hele 80-90-tallet jobber med kjente trønder-band.

Comeback fra The Kids

14. mai 2007 slapp legendariske THE KIDS samlealbumet ”Hits fra Kids” (SONY BMG).

I tillegg til landeplagen ”Forelska i Lærer’n” fra 1980, ”Vil du værra me’ mæ hjem i natt” fra 1994 og en rekke andre norske klassikere i remastrete versjoner byr ”Hits fra Kids” på den rykende ferske sangen ”Kyss mæ godnatt” ført i pennen av Dag Ingebrigtsen og produsert av Ole Evenrud & Thomas Siqveland. Blant låter som tidligere ikke har vært tilgjengelig på CD er både den svenske- og den engelske versjonen av ”Forelska i lærer’n”, ”Tårer” og en nyinnspilt akustisk versjon av ”Vil du værra me’ mæ hjem i natt”.

Etter kidsmania på begynnelsen av ’80-tallet gikk gutta hvert til sitt; Dag Ingebrigtsen startet TNT og Torstein Flakne hadde stor suksess med Stage Dolls. Midt på ’90-tallet kom The Kids sammen igjen, noe som bl.a. resulterte i ”Vil du værra me’ mæ hjem i natt”.

The Kids Jubileumsturne 2020

40 år etter forelska i lærer`n skal The Kids igjen ut på erobringstokt i Norge. Det vil bli noen utvalgte konserter spredt over hele Norge i perioden mai – sept. 2020. The Kids har store planer å gå i studio å lage en oppfølger til siste turnes landeplage “Vil du værra med meg hjem”

Book Artisten

Musikk

Klassikere